Elsa Widding - Klimatet - vår tids nya religion - Inledning

   

Svensk Webbtelevision

 

Published on Dec 17, 2020

I detta Swebbtv Embedded får vi möta energisystemexperten Elsa Widdings i första delen av hennes filmserie där hon svarar på frågan om vi befinner oss i en klimatkris. Det här är det program som kallas Befinner vi oss i en klimatkris? Del 1.

Swebbtv Embedded är en programform där vi sänder utvalda program från våra samarbetspartner.
------------------------------

Klimatet- vår tids nya religion?

Inledning

Jag kommer i sju korta avsnitt prata om vad som ligger bakom FN:s klimatpanel IPCC, det politiska organ vars slutsatser hela Sveriges klimatpolitik vilar på.
Först tar jag upp IPCC som agitatorisk instans, därefter hur IPCC, Greenpeace och Världsnaturfonden hänger ihop, frågan om hur IPCC har kommit fram till att 80 % av världens energibehov kan tillgodoses av förnyelsebar energi. Jag kommer också prata om IPCC:s dolda agenda, dess politiska påverkan och förklara hur världens regeringar bestämmer vad IPCC ska säga. I sista och sjunde avsnittet pratar jag om tvågradersmålet. Jag lägger in referenser från varje avsnitt i undertexten. Samtliga sju avsnitt tar utgångspunkt i Gösta Petterssons efterforskningar och hans bok Falskt Alarm, klimatfrågan ur ett vetenskapligt perspektiv, kapitel 15.
Utvecklingen idag, där våra politiker har bestämt sig för att det som kommer från FN:s klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) inte på något sätt behöver ifrågasättas, är helt märklig och det är en skandal att många skolor idag tar deras slutsatser som en absolut sanning. Just därför blir det så oerhört viktigt att analysera och försöka förstå vem som ligger bakom detta överstatliga organ och hur dom vetenskapliga slutsatserna har manglats fram genom åren.
För mig är det en fullt relevant fråga om inte klimatfrågan håller på att tappa sin vetenskapliga trovärdighet och alltmer övergå till att likna ett trossystem.
Referens till mitt påstående att det troligtvis var varmt i norra Sibirien i början av 1940-talet, se bild 7 i de två länkar nedan.
https://rmets.onlinelibrary.wiley.com...
https://agupubs.onlinelibrary.wiley.c...
Övriga referenser till avsnittet:
http://stephenschneider.stanford.edu/...
TNR_QA_Schneider.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_...

Ide, manus och presentation: Elsa Widding
Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro 147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://www.swebbtv.se
Webbutik: https://butik.swebbtv.com/
Mail: info@swebbtv.se
Anmälan nyhetsbrev: https://www.swebbtv.se/nyhetsbrev


  AutoPlay Next Video