Swebbtv Nyheter 16 december 2020

   

Svensk Webbtelevision

 

Published on Dec 17, 2020

Swebbtv nyheter 16 december 2020
Nyanlända invandrare får förtur i kön hos bostadsbolagen runtom i kommunerna, men samtidigt har antalet kommuner som inte tillåter detta ökat från 44 kommuner förra året till 78 kommuner i år.
Riksrevisionen riktar svidande kritik mot svenska staten gällande att utländska personer drabbas av exploatering på arbetsmarknaden och detta gäller särskilt utlänningar. Detta är en del av de problem med lönedumpning som tidigare uppmärksammats och väckt debatt.
Centerpartiet rasar nu i opinionen med 2 procentenheter. Detta troligtvis efter jätte-skandalen med Fredrick Federleys sammanboende med en dömd pedofil.
Ett nytt historiskt fredsavtal har tecknats mellan Israel och Marocko med hjälp av Trump. Länderna ska genast utbyta ambassadörer och starta ett direktflyg sinsemellan, meddelar president Netanyahu.
Strandskyddet ska öka i kustnära kommuner där många bor men i områden där få människor bor ska strandskyddet luckras upp. Detta enligt en utredning som är baserat på januariavtalets 73- punktsprogram. Av Sveriges samlade kustlinje är 12% bebyggd och 88% är obebyggd.
En skandal har briserat som visar att ett läkarbolag i Saltsjöbaden beordrade sina läkare att inte besöka de äldre på äldreboenden, och att sjuka äldre inte skulle skickas till sjukhus för vård. Att utsatta äldre systematiskt har nekats vård är troligtvis en bidragande orsak till att dödstalen har varit så höga i Sverige menar kritiker.
Myndigheten för Press Radio och TV har fattat beslut om vilka svenska nyhetsförmedlare som kommer att beviljas statligt stöd. Beslutet har kantats av misstankar om diskriminering då myndigheten verkar ha gjort undantag från sitt egna regelverk då man nekat Nya Dagbladet och Newsvoice redaktionsstöd.
-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro 147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://www.swebbtv.se
Webbutik: https://butik.swebbtv.com/
Mail: info@swebbtv.se
Anmälan nyhetsbrev: https://www.swebbtv.se/nyhetsbrev


  AutoPlay Next Video