Klimatet- vår tids nya religion - avsnitt 3 - Vad ska in Sol och vind.

   

Svensk Webbtelevision

 

Published on Dec 17, 2020

I detta Swebbtv Embedded får vi möta energisystemexperten Elsa Widdings i första delen av hennes filmserie där hon svarar på frågan om vi befinner oss i en klimatkris. Det här är det program som kallas Befinner vi oss i en klimatkris? Del 1.

Swebbtv Embedded är en programform där vi sänder utvalda program från våra samarbetspartner.
------------------------------

Klimatet- vår tids nya religion?

Vad ska in sol och vind

I detta avsnitt fortsätter jag att prata om FN:s klimatpanel IPCC som alla våra politiker förlitar sig på och vars slutsatser ligger till grund för snart alla politiska beslut. Jag vill att alla ska förstå vad det här är för en organisation och vad den har i sitt bagage.
Våren 2011 meddelade IPCC i en pressrelease att man färdigställt en specialrapport som visar att nästan 80% av världens energibehov kan tillgodoses av förnyelsebara energikällor år 2050, främst genom en kraftig utbyggnad av sol och vindkraft. När den drygt tusensidiga specialrapporten publicerades kunde pressreleasens uppgift spåras till ett kapitel där IPCC som huvudförfattare anlitat en topptjänsteman inom Greenpeace International. Det var dess Renewable Energy Director Sven Teske. Uppgiften i pressreleasen hade hämtats från ett arbete publicerat av Sven Teske och medarbetare, vilket i sin tur härstammar från en Greenpeace-rapport sammanställd av samma Sven Teske. I detta arbete hade man också samarbetat med en paraplyorganisation för den europeiska industrin för framställning av förnyelsebar energi.
Teske har som IPCC-expert utvärderat sin egen rapport, vilket onekligen varit det enklaste sättet för IPCC-ledningen att försäkra sig om att utvärderingen skulle vidarebefordra Greenpeace-rapportens positiva bild av den förnyelsebara energins möjligheter.
Greenpeace-rapportens vetenskapliga trovärdighet ökades inte av att man lät IPCC:s upphovsman Sven Teske utvärdera den och att man försökt få det att se ut som en objektiv IPCC-rapport. IPCC har haft och har fortfarande svårt att skilja på vad som är vetenskap och vad som är miljöpolitisk agitation.
Donna Laframboise invände redan år 2010 mot att IPCC utsett Greenpeace-direktören Sven Teske till huvudförfattare i den planerade specialrapporten om förnyelsebara energi.
Hon ställde också den relevanta frågade ”Var slutar Greenpeace, och var börjar IPCC?”
Jag önskar att klimatfrågan kunnat frigöras från politik och istället utvärderats utifrån strikt vetenskapliga principer, utan politiska förtecken eller dolda agendor som jag kommer prata mer om i nästa avsnitt.

http://climateaudit.org/2011/06/14/ip...

http://www.greenpeace.org/internation... climate/2010/fullreport.pdf

http://nofrakkingconsensus.com/2010/0...

Elsa Widding

Ide, manus och presentation: Elsa Widding
Filmning och redigering: Ulf Gabrielsson

-------------------
Stöd Swebbtv:
Swish 123 535 86 92
Bankgiro 147-0558
Bankkonto (månadsgivare) 9235-229 11 86
Hemsida: https://www.swebbtv.se
Webbutik: https://butik.swebbtv.com/
Mail: info@swebbtv.se
Anmälan nyhetsbrev: https://www.swebbtv.se/nyhetsbrev


  AutoPlay Next Video