Internet Archive has limited access on this item

Lars Bern 25 februari - Läkemedelsbolagen tystar alternativen för att slippa konkurrens.

   

Svensk Webbtelevision

 

Published on Feb 25, 2019

Lars Bern Förklarar i programmet varför vissa forskare vill tysta diskussionen om kost och hälsa som inte kontrolleras av läkemedels-och livsmedelsbolagen.

DN hade den 16 februari 2019 en debattartikel med fem forskare vid Karolinska Institutet där de kräver ett statligt organ som ska kontrollera böcker som handlar om kost och hälsa.

Det skulle kunna leda till att människors erfarenheter om kost och hälsopreparat censureras, vilket är ett fruktansvärt ingrepp i människors frihet.

Detta är inte en slump, enligt Lars Bern, utan en del i en strategi för att bevara läkemedelsbolagens monopolsituation.

För att förklara hur det hänger ihop går Lars Bern tillbaka i historiken kring hur Rockefeller grundade sitt imperium av läkemedelsbolag och oljebolag. Rockefellers ledstjärna har under hela tiden varit att skapa monopol.

När det gäller läkemedel genomdrev man därför en process för statligt godkännande av läkemedel som är så dyr och komplicerad att det enda sättet att få tillbaka dessa kostnader är att ha patent som förhindrar produktion av kopior.

Detta har omöjliggjort finansiering av godkännande för naturpreparat som innehåller naturliga substanser och som inte går att patentera.

Därigenom kriminaliserades preparat som i vissa fall kan ha använts i årtusenden. Ett exempel är cannabis som har långtgående fantastiska medicinska effekter enligt Lars Barn.

Det fanns ett annat hot mot läkemedelsindustrin som handlade om att vissa livsmedel gör oss friskare och minskar behovet av läkemedel.

Därför tog sig läkemedelsbolagen in i sjukhusverksamheters styrelser genom att ge stora donationer från exempelvis Rockefeller Foundation. Resultatet har blivit att läkarutbildningen i princip helt saknar kurser som handlar om kosten.

Felaktiga kostråd med positiv inställning till socker och kolhydrater samt överdriven skrämsel för kolesterol och fett har lett till en mängd sjukdomar. Bland annat diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, karies, alzheimers och cancer.

Den felaktiga kosten har resulterat i försäljning av läkemedel för 100-tals miljarder kronor

Sista tiden har en mängd bloggar och litteratur kommit som ifrågasätter den felaktiga kosten och de olämpliga läkemedlen, vilket hotar läkemedelsindustrins inkomster.

Därför har läkemedelsindustrin en mängd lobbyister som gör allt de kan för att stoppa och misstänkliggöra alternativen och de som skriver om dessa.

En av dessa lobbyister är Maria Ahlsén som är förstanamnet i den debattartikel som DN publicerade den 16 februari.

Hon förringar risken med att äta socker, socker som är en viktig orsak till många av de sjukdomar som genererar försäljning av läkemedel för många miljarder kronor.

Det är enligt Lars Bern en skrämmande utveckling att forskare försöker tysta människors möjligheter att hjälpa varandra.

I Sverige medicineras en miljoner människor med statiner som sänker kolesterolhalten. En av de som har propagerat för statiner är just Maria Ahlsén, trots att dessa preparat ger mycket svåra biverkningar.

Dessutom har nya studier visat att de personer som har högt kolesterolvärde är de som är friskast och lever längst.

Slutligen berättar han om Ralf Sundbergs bok "Forskningsfusket bara fortsätter". Ralf Sundberg är ordförande i den ideella Riksföreningen för Metabol Hälsa.

Vi rekommenderas att gå med i föreningen och den som gör det kan också köpa Lars Berns bok "Den Metabola Pandemin" för endast 100 kronor.

-------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!


  AutoPlay Next Video