Lördagsintervju 38 - Änkan Mariandra om situationen i Sydafrika.

   

Svensk Webbtelevision

 

Published on Jan 12, 2019

Sammanfattning:
Mariandras man mördades brutalt i en av de många farmarattackerna som sker i Sydafrika. Hon vill att vi i Sverige ska förstå vad som håller på att hända.
Slut på sammanfattningen.

Mariandra Heunis och hennes barn blev vittne när hennes man avrättades i en attack i deras hem på landet i Sydafrika. Hon berättar att förövarna planlagt attacken noga men att de inte var intresserade av att ta några värdesaker eller pengar.

Enligt Mariandra är detta typiskt för det som de kallar "farm attack", nämligen att husbonden mördas under förnedrande former inför åsynen av sin familj.

Programmet spelades in då Mariandra var i Sverige under några dagar för att informera om situationen i Sydafrika.

Hon berättar att det har blivit vardag att ständigt tänka på sin säkerhet. Fönster och dörrar kräver galler. Polisen är överlastad och säkerheten hanteras av privata vaktbolag.

För att sova gott om natten krävs ytterligare gallergrindar mellan sovrummen och vardagsrummet så att man får lite tid på sig, från det att någon tar sig in, tills de kommer in i sovrummet.

Det är uteslutet att låta även stora barn vara ensamma hemma. Det finns hela tiden risk för kidnappning.

Förutom ett stort antal mord på farmare sker en systematisk diskriminering av vita vid anställning i ett system som kallas BEE, Black Economic Empowerment.

Bland annat för att få göra affärer med myndigheter krävs att man följer detta regelverk som syftar till att lyfta svaga grupper.

Hon berättar också att regeringen planerar att beslagta farmer och dela ut till svarta.

Den hotfulla situationen gör att många vita som har utbildning och pengar lämnar landet. Hon menar att trots den negativa utvecklingen, sker inget uppror.

Det är bekvämast att följa strömmen och inte sticka ut. Enligt Mariandra kommer det troligen att vara för sent att göra något åt situationen, den dag folk i allmänhet börjar känna sig tvungna att agera.
--------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!


  AutoPlay Next Video